Skip to content

Hej igen!

2 februari, 2012

Jag kan tänka mig att dom flesta som börjar på en helt ny utbildning tycker att det går fort fram i början men jag är faktiskt helt ärlig när jag säger att det är så sjukt högt tempo på vår första kurs. Fredag nästa vecka har vi praktiskt examination och måndagen därefter tenta. Och då ska vi alltså BLAND ANNAT kunna alla ben i skelettet och veta vad i princip alla muskler i kroppen heter och var dom har sitt ursprung och fäste. Visste ni att tex vaden har 10 muskler eller att foten har 26 ben? Och att skulderbladet hålls på plats med hjälp av 16 stycken olika muskler? Det visste inte jag för två veckor sen kan jag säga.

Dagarna går därför mest till åt att sitta på föreläsningar, vrida och vända på skelett och palpera på varandra för att faktiskt lära oss hur man hittar igen allt. Att vara blyg och osäker går alltså dåligt när det gäller att försöka lokalisera sittbensknölar, lårmuskler, nyckelbensleder och bukmuskler på andra i klassen.

Men som tur är så är det alltså fortfarande intressant! Och roligt ska vi nog också kunna ha, imorn är det finsittning tillsammans med arbetsterapeuter och sjuksköterskor som avslutning på nollningen. Jag har jagat runt på stan på jakt efter en klänning med Josefine från klassen som guide och hittade till slut en på Zara. Det är alltså tur att spriten kommer vara sådär student-billig imorn för nu är ju pengarna nästan slut. Knepigt det här med att leva på studentlån.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: