Skip to content

Change of plans

21 november, 2011

Egentligen skulle vi vara 3 veckor i Chile. Ta oss uppat för att sedan jobba oss nedat. Men Chile är ju ett sant sjukt avlangt och smalt land. Mer än vi kanske insett innan vi akte.

Sammanlagt 23 timmar i buss tog oss via La Serena upp till San Pedro de Atacama.

Atacama som i världens torraste öken där bristen pa vatten bland annat innebar duschar pa högst 7 minuter (hur man nu kom fram till att just 7 minuter var den magiska siffran).

Torrt, dammigt och hett är tre ord som skulle kunna beskriva San Pedro. Eller oerhört underbart vackert.

Massvis med jättemysiga restauranger där man tände brasor pa kvällen för att halla nattkylan borta, happy hours med margheritas och mojitos och väldigt god mat. At bland annat en tacos som far var svenska fredags-mys-version att blekna i jämförelse. Och saklart gjorde vi gjorde nagra turer ut i öknen där vi fick se bland annat vilda vicunyas (minilamor), flamingos, laguner, vulkaner och solnedgangar över ökenlandskapet. Och där vi var pa sa hög höjd att minibussen som vi akte i fick motorstopp ibland pga av den tunna luften.

Men efter 3 nätter kände vi oss nöjda och istället för att ta exakt samma  väg söderut igen för att komma tillbaka till Santiago och nya roliga ställen att besöka tog vi helt sonika bussen över Anderna och gränsen. Till Argentina. 12 timmar senare befann vi oss i Salta, och ytterligare 2 timmar senare pa en restaurang med världens kanske godaste kött.

Den första december maste vi vara tillbaka i Chile och Santiago för att hinna med planet till Uruguay och mellan oss och gränsen ligger just nu i princip mil efter mil med vindistrikt. Känns helt okej.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: